Dom > Novosti > Sadržaj

California Teamsters protive se marihuana inicijativu

Jun 13, 2016

Dok je to možda zvuči pomalo čudno za surfanje vodećih rada Unije da zauzme stav protiv li industrije koja obećava da će kreirati hiljade novih radnih mesta i generisanje milione dolara u novi prihod, Kalifornija Teamsters nedavno je rekao da Unija ne podržava inicijativu za glasanje sa ciljem da se legalizacije marihuane u rekreativne jer će smanjiti njenih članova u toku.

Sindikat, organizacija brine o interesima kamiondžije i radnici u magacinu, je donirala značajnu sumu novca da bi kampanja protiv droge koji pokušava da spreči biti legalizovana u Kaliforniji ovog novembra marihuane. U nedavnom izveštaju iz odsečak prikazuje Teamsters je nedavno pala 25 000 dolara u fond za podršku koaliciji za odgovorna politika droge – isti lobiranje napor koji je finansirala zakon za sprovođenje i zatvorske grupe širom države.

Međutim, za razliku od drugih grupa se nadala da sabotira Sean Parker odraslih koristi od marihuane akt (AUMA), Unija je rekao da ga ne protivi se koncept legalizacije marihuane na način koji omogućava odraslima da kupite travu na način sličan pivo; Ali to je "filozofski" protiv predloga, jer to ne pruža priliku za svojim članovima da podnese transport i distribuciju proizvoda lonac.

"Mi smo naklonjeni visoko regulisanih i tiered model distribucije, sličan način alkohol je regulisana, tamo gde je jedan nezavisni distributer koja ne raste ili prodajem marihuanu," Kalifornija Teamsters lobista Barry Broad je rekao da vesti. "Mogli bismo podržavaju inicijativu da jedan koji smo mislili odgovarajuće regulatorne strukture."

Iako je marihuana reformatori često tvrde da travu treba da je regulisano na način koji oponaša trgovinu alkoholom, ideju o stvaranju industrija jednak alkohol je postala pomalo plitka u pogledu distribucije. Kada je u pitanju dobiti pivo na police, postoji sistem za tri kategorije u mesto koje nameće upotrebu nezavisnih distributera po robu od proizvođača da izlaz maloprodaji. Prema na povezane pivo distributeri u Ilinoisu, američki pivo distribucije sistem je postavljen na svoje mesto pre 70 godina da pruži "ravnopravnom terenu" u industriji sprečavanjem neke od iste ludorije koje često pripisuje se zbog izazivanja prohibicije, na prvom mestu.

Nažalost, AUMA ne dolazi sa odredbu kojom bi se zaposlio kao nezavisni distributer da posluži kao posrednik za kanabis uzgajivaиi i maloprodaja apoteke. Jezik inicijative tehnički ide uz dlaku rada saveza omogućavanjem uzgajivaиe da distribuirate svoje proizvode. Ovo, naravno, sprečava članova sindikata imao ubire svih finansijskih povlastica koje je sudbina da se pojavljuju ako California birača je stavio svoj pečat odobrenja na inicijativu kasnije ove godine.

Još nisu sve radničke sindikate ugroћava AUMA.

U proteklih nekoliko godina, Ujedinjene hrane i komercijalni radnici Međunarodnog saveza (UFCW), koja predstavlja članovi zaposleni u prodavnicama i pakovanje biljaka, je počela uplitanja u industriji California kanabisa. Prema izveštaju iz SF Weekly, Unija je sada ima više od 1 000 redovnih članova u Kaliforniji koji rade u travu – broj koji očekuje se do nebesa, jednom kad država prihvata potpuno legalnom tržištu.