Dom > Novosti > Sadržaj

CDC uputstva za cilj da zaustave epidemiju protiv bolova

Mar 17, 2016

WASHINGTON (AP)--recept protiv bolova ne bi bila prvi izbor za tretira uobičajene bolesti kao bol u leрima i artritis, prema nova federalna uputstva, dizajniran da preoblikuje kako Doktori prepisuju lekove kao oksikontin i vikodin.

Usred epidemije za ovisnost i zloupotrebu vezana za ove droge opijata, tako moćan, centri za prevenciju i kontrolu bolesti poziva primarne nege doktorima da probam fizikalne terapije, vežbe i vanberzanskog bol lekove pre okreću protiv bolova za hronične bolove. Opioidne droge uključuju ljekovi kao morfijum i oksikodon, kao i ilegalne narkotike kao heroin.

Nove preporuke - koje doktori ne moraju da prati - predstavljaju pokušaju da obrne skoro dve decenije od porasta analgetik use koji javni zdravstveni zvaničnici krivim za rast od više od four-fold smrti vezan za drogu. 2014 godine, američki doktori je napisao skoro 200 miliona recepata za opioidne analgetike, dok je smrt povezana sa droge se popela na otprilike 19,000 - najveći broj na rekord.

"Pokušavamo da sigurnije i efikasnije kurs za izlaženje na kraj sa hroničnim bolovima," Dr. Tom Friden, CDC je direktor, rekao je u intervjuu sa Associated Press. "Rizici zavisnost i smrti vrlo dobro dokumentovan za ove lekove."

Više od 40 Amerikanaca umiru svakog dana od predoziranja analgetik, stopom od neverovatnih Friden je rekao da je "doktor podstaknuto."

U okviru nova uputstva, doktori bi prepisuju tablete protiv bolova samo nakon razmatranja-zavisnost bol hidratantne, Bihejvioralni promene i druge opcije. CDC je takođe želi doktori prepisati najniže moguće efektivnu dozu. I doktori da ga ostavim samog prepisivanje drogu ako pacijenti pokazuju značajno poboljšanje.

Za kratkoročne bol, CDC preporučuje ograničavanje opijata, tako da tri dana liječenja, kada je to moguće.

Uputstva se ne primenjuju na doktori koji su specijalizovani za tretira ozbiljne bol zbog raka i drugim protivzakonitim bolesti.

Iako su uputstva dobrovoljno, mogao biti široko usvojili su po bolnicama, Osiguravatelji i državni i Federalni zdravstveni sistem.

Vladini zvaničnici ste već pokušali više pristupa za hvatanje u koštac sa zlostavljanje protiv bolova. Za hranu i droge administracija ograničene bolova široko propisuje da biste ograničili dopune. Država kao na Floridi i New Yorku imaju gušio "pilulu Mils" koristite baze podataka za nadgledanje sta su doktori prepisivanje. I ove nedelje, Massachusetts potpisali su u zakon Sedmodnevni ograničenje prvi put recepte za opijata, tako - prvi takve vrste u narodu.

"Promena medicinska praksa nije brz i nije lako," rekao je Friden. "Ali mislimo da je klatno bol za upravljanje zamahnuo predaleko prema spreman upotreba opijata, tako."

CDC je retko savetuje lekare kako da prepisuju lekove - ulogu obično upućeno profesionalnih društava i regulatore droge.

FDA označavanju zbog droge je široka, listingu koristi kao "olakšanje umerene da bolove." Uputstva od strane bol specijalisti naveli više detalja, ali se fokusira na rizike. U CDC silovanja, takva upozorenja unapred: "Opijata, tako nisu terapija prvog reda," navodi prva preporuka agencije.

Lokalne zdravstvene vlasti su aplaudirali CDC za težine na problem sa kojima se suočavaju u svojim zajednicama.

"CDC je ugledan izvor informacija. Njihova uputstva za težinu,"rekao je Baltimore grad zdravlja komesar Dr. Leana Wen.

Ali neke vodeće medicinske grupe nije prihvatio preporuke. Američku medicinsku asocijaciju, najveće profesionalne grupe za lekarima, upozorio je da bi smernice mogao stvoriti probleme ako upravljaju se pacijenti prema bol tretmani koje se ne može pristupiti ili pokriven osiguranjem.

"Ako oni proizvode neplanirane posledice, moramo da ih ublaže" rekao je Dr. Patrice Harris, u izjavi. "Oni su konačnu reč."

Na mnoge načine, uputstva su povratak na stariji medicinska praksa. Lekari obučenih u 1960-tim i 1970-tih - usred talas korišćenja urbane heroina - naučeno da rezervišete opijata, tako za najtežih oblika bol, kao što je rak ili end-of-life negu. Taj pristup je i dalje prihvaćene.

Ali u 1990-tih, neki stručnjaci ustvrdio je da doktori su bili undertreating zajedničkih vidova bol koji mogu imati koristi od opijata, tako, kao što je boli kicma i bol u zglobovima. Poruka je pogoršan zbog Viљemilionski promotivnom kampanjom za novi, dugo-glume droge kao oksikontin, koji je promovisan je kao manje stvara zavisnost.

Oksikontin je tvorac, Purdue Pharma, kasnije pristao da se izjasni krivom zbog obmanjivanja javnosti o rizicima za droge.

"Čitava generacija lekari odrasli misle da bi im opijata prilično upustava Liberalno," rekao je Dr. Bruce Psaty, profesor na univerzitetu Washington, koji takođe savetuje FDA. "Mi smo sada u procesu prevaspitanje nas samih i naših pacijenata."

Lekari sada mora da pronađe "udoban balans", rekao je Psaty, koristeći opijata, tako pažljivo dok je da budem siguran da pacijenti ne idi neočišćeno.

CDC je odloženo svoje smjernice ranije ove godine, posle kritike od bola specijalisti, drugmakers i drugi.

Kritičari su se žalili da su preporuke otišao predaleko i imao od strane lekara koji su pristrasni protiv droge terapija razvijena uglavnom iza zatvorenih vrata. A ne otpuštajući uputstva u januaru, kao što je prvobitno planirano, CDC složili su se da ponovo otvori ih da javni unos, prima više od 4000 komentare tokom perioda od 30 dana.

Kritičari kažu da je predlog mogao blokirati strpljiv pristup lijekova ako usvojio zdravlje dobavljači, Osiguravatelji i bolnicama. Takve organizacije često gledaju federalna vlada za zdravstvenu politiku.

Prošle nedelje, rani znak sudara se linije se pojavile u Senatu. Zakonodavci, tamo je velikom većinom usvojila nacrt dizajnirao borbenu opijata zlostavljanju, uključujući odredbe koja zahteva administracije veterana da usvoji preporuke CDC.