Dom > Novosti > Sadržaj

FDA JE ODOBRILA BOMBONE SA UKUSOM AMFETAMINI ZA DECU

Jul 23, 2016

Dok su neki poslanici u državama pravni marihuane insistiraju da odmetnik kanabis kolače sa marihuanom slične љeжerno tretira u pokušaju da zaštiti dobrobit dece, savezna vlada je upravo odobrio bombone sa ukusom zasnovane na amfetamin lijek koji će biti plasirao je deci sa pažnju deficit hiperaktivnost poremećaj (ADHD) kasnije ove godine.

Nedavni izveštaj od ljudi iz odmah vesti ukazuje da je novu verziju brzinom udario farmaceutsko tržište prošle nedelje, po Adzenys, otopile, voće sa ukusom droga je dizajniran s iste aktivne sastojke kao druge popularne ADHD lekove, kao što su Adderall. Te droge, koja je u suštini prošireno izdanje gumene Met, odobrio je ranije ove godine za hranu i droge administracije za pacijente mlada kao 6 godina.

Što nije iznenađujuće, lek je već uzburkavanje značajan nivo kontroverzu u zdravstvu zajednici zbog strahovanja tu otopile brzinu koja ima ukus dobre volje trag do povećanja zlostavljanja i predoziranja.

Ali te to ne sprečava Neos Therapeutics, zasnovan na Dallas farmaceutska kompanija odgovorna za dizajniranje droge, od izvođenja zlokobni marketinške kampanje u nadi da će obzira prema "nazad u školu sezona' prema Vipin Garg generalni direktor kompanije. "Lansiranje punom brzinom."

Preduzeće može da se pohvali da predstavnici prodaje 125 nismo imali probleme u podešavanju sastanci sa lekarima širom zemlje, koji je u potpunosti spremna da započne da predlaže Adzenys.

"Ohrabreni smo inicijalne povratne informacije od lekara u fazi pre lansiranja, i sigurni smo još više da postoji jaka želja kod lekara, i negu za jednom dnevno oralno dezintegriљuжi tretman alternativu zdravlje uspela ADHD," rekao je Garg.

Nažalost, dok vlada ostaje kavaljer za epidemiju droge recept trenutno na sve strane, neki najnoviji podaci pokazuju da, u protekloj deceniji, rekreativne upotrebe ljekovi kao Adderall su povećane kod odraslih 67%. Šta je najgore, prosečni potrošač izgleda da bude potpuno nesvesni da ovo lepo upakovane recept lekovi su proizvedene na sličan način da popularna ilegalnih supstanci, kao metamfetamin, koji je predstavnik zakona i vladine agencije su im i govorila da izbegnu sve njihove živote.

"Javnost ostaje skoro potpuno nesvesni to metamfetamina proizvodi skoro identične efekti onima koji su proizvela je popularna ADHD lekove d-amfetamina (dextroamphetamine). Verovatno ga znate kao Adderall: kombinacija amfetamina i d-amfetamina pomešane soli, "napisao je dr Carl Hart, profesor psihologije i psihijatrije na univerzitetu Kolumbija, u komad za uticaj.

Nekim nedavnim izveštajima da je jestiva marihuana, posebno proizvodi slične Kendi, šalju decu u hitnu u državama koje imaju legalizovana biljku u medicinske i rekreativne svrhe. U stvari, u članku objavljenom ove nedelje u danas označava bilo 4000 poziva da za otrove 2015 za decu i tinejdžeri izloženi lonac. Iako nijedan od ovih incidenata stvorio neke situacije opasne po život, lekari kažu da deca koja slučajno svarim ovih proizvoda – uglavnom zbog nemarnosti roditelja – doživljavate "mučnine, povraćanja, dezorijentacija, uznemirenost kao reakcije i čak psihotiиne reakcije, koje mogu da ih radimo što obično ne rade."

Ove vrste izveštaji su utrnula stil kanabis industrije u nekim državama. Zakonodavci u Coloradu je nedavno predstavio zakona sa ciljem da se Zabrani jestiva marihuana gummies slične voće, životinje, ljudi, i još nešto deca mogla naći atraktivna. Ali postoje bez zaštite na mestu na federalnom nivou da biste sprečili da farmaceutske kompanije, kao Neos Therapeutics, proizvodnja bombone sa ukusom verzije droga koju je poznato da uzrokuje ozbiljne zlo, uključujući iznenadne smrti, kod dece i odraslih.

Međutim, iako za hranu i droge administracija ima dokaze koji dokazuju da je zasnovan na amfetamin lekovi mogu ubiti, bilo je tako nekoliko smrtnih slučajeva da je federalna Agencija nastavlja da proglasi ove supstance, siguran i efikasan u liječenju ADHD i narkolepsije. Međutim, ove droge često uzrokuju uobičajene medicinske probleme, uključujući degeneraciju jetre, srčani udar, napadi, udar i psihotiиne epizode – u sve većoj meri više mogućih za dete da iskuse posle jela previše njegovo ili njeno lekove jer izgleda i ima ukus kao bombone.