Dom > Novosti > Sadržaj

FDA JE ODOBRILA TEČNI MARIHUANE ZA AIDS-A I RAKA

Aug 11, 2016

Dok vlada Sjedinjenih Država odbija da prizna kanabisa ima veoma lekovite beneficije, njegov položaj je nije sprečila Federalni zdravstveni agencijama, tokom godina, odobravanje sintetičke verzije psihoaktivnih komponenta herb's Big Pharma koriste u liječenju ozbiljno bolesnih.

U stvari, američki hrane i droge administracije (FDA), jedna od barijera u globalu širom zemlje legalizaciju, nedavno odobrila tečni mnoštvo sintetičkih tetrahydrocannabidiol (THC) koji će se prodavati ljudi koji pate od AIDS-a i raka.

Otkriveno ranije ovog meseca da se Insys Therapeutics se sprema da krene na komad sa medicinsku marihuanu tržišta i navodno vredi stotine miliona dolara, sa novim propisana forma dronabinol. Ove prve vrste tečni THC sintetičkih, spremno da bude napunjen na policama APOTEKA pod imenom Syndros, dato zeleno svetlo za tretiranje "anoreksija povezane sa mršavljenje kod pacijenata sa AIDS-a i mučninu i povraćanje pridruženu rak hemoterapiju kod pacijenata koji nisu uspeli da adekvatno odgovori na konvencionalne antiemetic tretmana."

Iako je dronabinol, koja se često naziva pod njenim imenom Brenda ' Marinol ', nije ništa novo za farmaceutsku industriju pametan pristup da profitira na marihuanu, najnoviju verziju je kao "lako za gutanje" tečnost dizajniran za brže apsorpcije od napravama pilulu. Izjavu za novinare izdat od strane Insys ukazuje na to da farmaceutske kompanije planira da biste konvertovali većinu svog poslovanja dronabinol preko Syndros do sastanka sa skoro 8 000 lekarima da razgovaraju o prednostima ažurirani proizvod.

Naravno, ova laboratorija kreacija ima prednost u odnosu na kanabis proizvode koji se prodaju u kombinaciji sa državom medicinsku marihuanu programe jer dolazi sa raspored III klasifikacija Kontrolisane supstance akta – predlaže lekovitu vrednost i nizak rizik za zlostavljanje. Elektrana kanabisa, međutim, se i dalje nalazi na mestu sa heroinom pod raspored sam – klasifikacija to oceni herb imaju medicinsku vrednost i rizik za zlostavljanje.

Interesantno, dok je sigurno neki pacijenti tamo koji više odgovara da dronabinol da pušenje marihuane, postoji značajan dokaz koji pokazuje da je na biljnoj lekovi su znatno superiorniji od sintetike ove velike farmaceutske kompanije zbog kombinacija kompleks kanabionidnim/terpene koji je poznat kao "Pratnja efekat." Lekove, kao Sydros, su jednostavno daje THC, dok je celu biljku medicina zna biti najbolje opisati kao divlji ples na stotine jedinjenja, zajedničkog rada na misteriozni kombinacije da pruži pacijenta sa željeni rezultat.

To je zbog toga da mnogi pacijenti koji imaju propisane dronabinol tokom proteklih decenija požalili da droga nije ni blizu efikasan kao kanabis.

"Kada je droga postala dostupna u sredinom 1980-ih, naučnici mislio to isti efekat kao i cela kanabisa. Ali, ubrzo je postalo jasno da je većina pacijenata predviđeni koristeći celu biljku da vodi ' Marinol ',"Dr. Sanjay Gupta napisao je za CNN nazad u 2014. "Istraživači je shvatao da ostale komponente, kao što je das posao, ima veću ulogu nego prethodno shvatio."

Ali farmaceutske kompanije kao Insys i GW Pharmaceuticals, trenutno je na putu da donese zasnovane na poslovnih zgrada epilepsija droga zvala Epidiolex tržište, govore jezik federalne vlade kada je u pitanju stavljanje tzv "sigurno i efektivno" droga na tržištu. Eksperimentiљuжi elektrana kanabis uspostaviti razliku između njegovih korisnih i zli komponenti, kao jedan DEA zvaničnik koji je nedavno rekao je dešava, droge kontroleri su u stanju da nastavi kratkoj uzici na proizvodu, uz Omogućavanje mesto za to na crnom tržištu, što omogućava značajnu profitabilnost kroz krivičnih postupaka, konfiskacija i opscene poreza za pravni marihuane preduzeća.