Dom > Novosti > Sadržaj

Staklo izvođač mjeseca: K-Sass

May 14, 2016

Žena iza stakla K-Sass je Kristina Sasser, koji je otkrio medij od stakla, 1999 godine i, od tada, ima svoje tumačenje duhovnost, lepota i organske prirode nadahnuti ove drevne umetnosti.

K-Sass počeo je da pravi glina cevi u srednjoj školi, ali je evolucija svoje delo potpis "headdy" funkcionalna se razvila dve decenije. Mistik, umjetnik dušu, ona studirao likovnih umjetnosti na fakultetu humanističko-keramika, ali ističe da njena inspiracija je takođe izvire iz godine kao baveжi Jogi. "Moje komade duhovno naplaćuju," kaže ona. "Ja ih uvrste cakre simbolizam, svete geometrije, drago kamenje, metali i energično nabijen meteorit uzorke u moju umetnost."

Fabrike lekova, rodnoj ceremonijama, cvijeća, perja, galaktiиko i drugom svetu su česte teme njenog dela koja kreće se od nakita do velikog obima instalacijama. K-Sass je takođe filantrop i direktor Kolorado projekta je bio pet godina, neprofitna, zajednička nastojanja za staklo umetnika na prikupljanju sredstava za dobrotvorne uzroka u zajednici kroz saradnju na staklo art i događaje. Ona čini svom domu na predivan prednja opseg Colorado i osnivač zvezda semena studijima u Boulderu.