Dom > Novosti > Sadržaj

Rastu Hack: Kontrolu i nadgledanje sadržaja vode u tlu

May 05, 2016

Raste kanabisa u kontejnerima, da li u zatvorenom prostoru, na otvorenom prostoru ili u stakleniku, omogućava baštovana odvesti punu kontrolu nad tla i sadržaj vode za njihovu elektranu korenje. Biljke rastu u isprskane zemlji će Иeћnjo i žuta mnogo kao biljke rastu u suvu zemlji, nemojte da pravite grešku od dodajući još vode...

Kada biljka korene nalaze se u preko vode zemlji, toliko počinje da krene po zlu. Korenje treba kiseonik preživjeti (za razliku od njihovih nadzemni kolega, lišće) i bez љkrge, oni ne mogu disati pod vodom. Pliva u vodi anaerobne bakterije preuzeti i početi da konzumira korenje i ostale organske materije, dok je Upijao đubriva u procesu kao. Udavljena korenje ne može da apsorbuje vodu, azota i ne izvrši neku od funkcija treba da služe. Prvi put vidite tlu mirise trulo, kao da su ga imali vode, lišće počne da pretvori žuta od nedostatka azota i novi rast počinje da umre, ona Svene fabrike. Ne dozvoli da se to dogodi tvoju travu; pokrenite neki pa trošite tla, i nikad ne vode suviše često meљanjem.

To je nemoguće tačno preporuku za zalivanje frekvenciju koja će raditi za svakoga. Temperatura, vlaga, protok vazduha i svetlo životne sredine tvoje zasađenih biljaka raste u svim uticaj vode traže na tlo. Što je veća potražnju, što više treba da vode. Par dva uzgajivaиe stalno isto zbog iznos od varijabli koji idu u vodu potražnje, pa redom sa par glavni uticajni njihove rasporede za vodom.

Visoke temperature u growroom sredstva voda će biti brzo kako isparava sa svih površina fabrike, a korenje će brže nego što bi oni na niskim temperaturama bez veze vode iz tla. Obrnuta drži za niske temperature.

Biljke kanabisa kao vlažnosti opseg 55 – 65% relativna vlažnost, ali mnogi iskusni uzgajivaиe će se pobrinuti da vlaga ostaje između 50 – 55% tokom Blum za sprečavanje Bad truljenje. Dovoljno, jednostavno i vlaga okruženjima stavi manje potražnje vode od tla, dok biljke u niske vlažnosti odigra brže i traže vodu iz svojih korena. Ventilacioni otvor fanovi kontrolu vlažnosti, ali uzgajivaиe da koristite kruћni navijača za paralelni svemir da ojača stabljike dovoljno tako da mogu da uzmu se kila trave, ali ovaj protok vazduha je takođe povećava foliar transpiration, a voda potražnje iz korena.

Kada zalivanje, treba da se zasite tlo dovoljno, tako da o petina volumen ste dodali odvode od dna. Na zasićenost većine pa isuљene zemlji treba da rudnik ima oko 45 – 50% vode po volumenu. Ako voda predugo se početi da trošite, verovatno ne dodajete dovoljno perlitom ili vermiculite i ovaj problem verovatno nece da ode dok si repot sa podesniji tlu.

Mnogi uzgajivaиe su predložili da se vodom kada njihova zemlja je suva do prvog zgloba, ali budi siguran da slušate svoje biljke kao. Probaj da shvatim koliko dana tvoje biljke mogu da bez vode pre nego što počnu da uvenule, ovo će ukazivati kako tačno osuši suvo stvarno. Kad stignete do ove tačke Uranjaљ ni prst u tlu da vidite koliko duboko tlo je suva, pokupim lonac da vidim koliko ima, koristite na tlu vodomer za merenje zapreminski sadržaja vode u tlo, ili sve navedeno.

Ako predugo čekate da zalijem svoje biljke tlo da izuzetno suva. Kada je sadržaj vode u tlu padne ispod 10%, možda ćete morati da idu zajedno u "kupanja agent" u vodu da se uverim da vode zapravo prodire u tlo. Agenti kupanja, kao sapun mleku jelo (idealno bi bilo onaj koji ne sadrži nikakve biocides kao methylisothiazolinone), pomaže voda ponovo sve tlo mokra jer smanjuje površinski napon vode. Bez njega, voda će jednostavno uzeti najlakši put pravo do dna u lonac bez pravljenja kontakt sa bilo kim od korena.


Zalivanje dovoljno, tako da ga crpi iz lonac sprečavanje so gradi se, što može da izazove hrana brava se i pH zamahuje. Ni vodom to još dosta znači ćete morati da isteramo saksije sa dovoljno vode tako da ceo volumen trave crpi sa dna svake dve nedelje. Čak i kada koristite metara "," sonde "," hygrometers "i" termometri, ništa nije bolje od jednostavne sluљajuжi tvoje biljke. Brojevi i vrednosti mogu da pomognu znatno u procesu raste, ali su svakako nije zamena za pažnju i da zatvorite negu.