Dom > Novosti > Sadržaj

Kanzas marihuane zagovornik Sues stanje preko sin je uklanjanje

Mar 31, 2016

WICHITA, Kan. (AP)--ženu zapadnog Kanzasa tuži država i neke agencije upleten u ispitivanje i uklanjanje njen 11-godišnji sin od njenog doma, nakon što se zauzeo u školi zbog posedovanja i koristi marihuanu.

Shona Banda federalna tuћba, u četvrtak, navodi se u Kanzas i njenim službama lišeno joj njena gradjanska prava postupati sa protivzakonitim stanje koje ona kaže da je Kronovu bolest, Wichita Eagle je prijavila.

Garden City žena, 38, takođe tvrdi da zvaničnici imaju narušava njen roditeljstvo, i da su lokalne policije i škole zaposlenih nepravilno ispitan njen sin bez njene dozvole.

Bend je sin je uklonjen iz njenog pritvoru 2015 godine marta nakon što vlasti su rekle da je dao komentare tokom edukacije program u njegovu školu da njegova majka i drugih odraslih kod kuće bili strastveni narkomana. Policija je rekla naredne pretrage stavki joj kući otkriveno više od pola kilograma marihuane, kao i ulje kanabisa i druge droge.

Spokespeople za Garden Cityja javne škole i guverneru Sam Brownback ured odbijate poziv komentar, pozivajući se na čekanju parnice. Kanzas odeljenje za djecu i porodice, koja je takođe okrivljeni, preporučuje da deca biti uklonjeni iz svojih domova kada postoje ozbiljni sigurnosni problemi - ali ne isključivo za upotreba marihuane, rekao je portparol Theresa Freed.

"Sud ima konačnu odluku u pogledu položaja dece", rekao je Freed. "Marihuana je ilegalnih supstanci u drћave Kansas. To može imati direktne i indirektne štetnim posledice po porodicama."

Bend, koji je, prema sudskim spisima, radi kao svog advokata u spor koji su na jednogodišnje godišnjicu policijske racije, teži neodređene štete.

Bend je tužba insistira da ona obrazovanih njen 11-godišnji sin o supstanca i rekao mu, "To je lijek." Nikad nije dozvolila tog momka da koristi drogu, tvrdi se u tužbi.

Bendu, autor knjiga glasackih njena upotreba koncentrovani cannabis ulje da tretira Kronovu, koji je na inflamatornog oboljenja creva, suočava se sa optužbama vezanim za marihuanu u okrugu Finney. Status za taj slucaj, nije bilo odmah dostupno u subotu.