Dom > Novosti > Sadržaj

State Department je rekao da je NIDA marihuane monopol je prevara

May 18, 2016

Iako je DEA američki je tvrdio da je potrebno da biste ograničili uzgajanje marihuane istraživanja na jednoj uzgajivaи da bi ostala u skladu sa međunarodnim droge zakone, novi federalni izveštaj ukazuje da ujak Sem je vodeći borci protiv droge biti zamenjene sve vreme – agencija, u stvari, ima moć da izdate dodatne licence bez hvatanje svaki toplote iz Ujedinjenih nacija.

Kao odgovor na nedavne istrage od strane New York Senator Kirsten Gillibrand, Biro za međunarodne narkotike i zakona na US Department of State kaže da nema ništa legalno stoji na putu Sjedinjene Države distribuiranje dodatne licence za uzgajanje marihuane u medicinske i naučne svrhe.

"Ništa u tekst jednoj konvencije, niti u komentarisanja, ukazuje da postoji ograničenje na broj licenci koje se može izdati, niti, s druge strane, postoji li prohibicija protiv države članice nameće takva ograničenja", kaže se u izveštaju. "Štaviše, nismo znali da je odbor za kontrolu narkotika International istaknut broj licenci kao pitanje zabrinjava."

Interesantno, vesti iz State Department ide uz dlaku interpretacije DEA-ov međunarodnog prava, ukazujući da je dugogodišnji marihuane monopol nadgleda Nacionalni Institut za zloupotrebu droga bila bez razloga. U stvari, pojašnjava se State Department u svom izveštaju monopol na uzgajanje marihuane nije uslov za poštovanje ovih međunarodnih droge sporazume.

Decenijama, istraživači su je teško pribavila njihove ruke na eksperimentalnu marihuanu jer savezna vlada je dozvoljena samo na univerzitetu Misisipi gajiti travu u ime nauke. Ovaj model za uzgoj i distribuciju izazvao je mnoštvo problema za Studijska grupa, uključujući nemogućnost da se lonac u dovoljno dovoljnim količinama, kao i bez odgovarajuće potencije da osigura tačnost u njihove rezultate.

Međutim, nekoliko drugih zemalja, uključujući Kanadu i Holandiji, izdala više licenci za uzgajanje marihuane u medicinske i naučne bez kreiranja bilo kakvih tenzija unutar međunarodne zajednice. I dok je DEA sadašnja politika nije kršenje sporazume, agencija mogla lako otvoriti na tržištu za više uzgajivaиe.

Mike Liszewski, direktor vladine poslove za Amerikance za bezbedan pristup smatra da je ovo pojašnjenje iz ministarstva trebalo bi da se sve što je potrebno za Obamine administracije da se izvrši pritisak DEA da konačno odreknu neke kontrole – potencijalno stvarajući priliku za svaku državu da imam dozvolu da raste marihuana u istraživačke svrhe.

"Sa ovom vesti, Predsednik Obama privucemo DEA da odmah početi proces izdavanja dodatne licence," rekao je Liszewski. "Raskinuti na ubrzanju DEA NIDA monopol će imati korist istraživača i pacijenata iste i ne vredjaju ugovorne obaveze."