Dom > Novosti > Sadržaj

Toronto policijska racija više od 40 dispanzera.

May 27, 2016

U trenutku kada je kanadska vlada kreće prema naprednom politikom da sruši prohibicija preko kompletan opseg severnom naciji, policija u Torontu oblasti oslobodili divljem napadu protiv medicinska marihuana dispanzera svuda po gradu zbog navodno prodaje travu izvan granica zakona.

Prema nekoliko izveštaja iz kanadske medija, zakona u grad u Torontu je počela izvršili pretres u četvrtak protiv nekih 45 apoteke da prodaje marihuane kupcima za rekreativnu upotrebu. Uhapšeno je nekoliko osoba, uključujući radnju zaposlenih, i mnogi od dispanzeri bio isključivanja.

Pozornik Craig Brister, portparol policije Toronta, je rekao da je akcija izvedena je u kombinaciji sa gradskim autoritet podzakonski akt protiv "lokacije koji su identifikovani kao trgovinu marihuanom izvan marihuane za medicinske svrhe propisa." Svi dispanzeri ganjali tokom иistke, koji je bio sa oznakom "Projekta Klaudija," bez ikakvog razloga, bili su u prodavnicama u vlasništvu vlasnika koji su dobili upozorenje pisma prošle nedelje, koji ukazuje na preduzeća, kršite zoniranje zakoni.

Toronto je zemljiљta Šifra omogućava distribuciju marihuane, koja je proizvedena od strane postrojenje za uzgajanje licenciran od strane Kanade zdravlje. Ima li dispanzer prodaje marihuanu nabavili iz uzgajivaи to nije licenciran od strane vlade je tehnički kršenje zemljiљta pravilnik, prema temi Robinson, portparol grad.

Racije Ma samo dve nedelje nakon što je gradonačelnik Toronto John Tory obećao slamanje carstava od apoteke "lažni" trave koje su se pojavile u poslednjih meseci zbog obećanje izvršio kanadski premijer Justin Trudeau da marihuana uskoro biti pravni širom nacije.

Gradske vlasti kažu da je akcija trebalo iznenaditi jer su proveli proteklih nekoliko nedelja upozoravajući menadžera i vlasnika nekretnina koje su potrebne da zatvori odmah probleme sa zakonom.

Međutim, pravni eksperti kažu da Toronto zvaničnici otvorile su pokvareni konzervu parnice koje će na kraju koštati poreske obveznike znatnu količinu novca da pokrije sve pravne račune koje je sudjeno da se gomilaju kao rezultat ove akcije. Na konferenciji za novinare danas u gradskoj upravi, Kirk Tousaw, advokat za Vankuver, je rekao da su krivične prijave koje proizlaze iz racije bi verovatno suočiti težak put protiv povelje o pravima i slobodama. On je dodao da verovatno postoji raznima ustavnih predmeta za izranjanje zbog najnovije probne operacije u Torontu.

"U slučaju da zakon zemljiљta je prohibicija je zasnovana na činjenici da je dispanzer, rekoh da je to neustavno", rekao je Tousaw. "Ako ste u maloprodaji zoni, a ti su u funkciji maloprodaje biznis, i jedini problem je da je 'ilegalno' u smislu saveznog zakona, kazem da savezni zakon neustavan i povelje predobar. I to je kraj priče. "

Do sada, gradonačelnik Tory odbio je da komentariše racije, ali grad je potvrdio da je iza istrage.

Sve informacije u pogledu hapšenja i obim optužbe očekuje se će biti objavljen jednom u petak ujutro.