Dom > Novosti > Sadržaj

Vrhovni sud odbacuje slučaj marihuane u Coloradu

Mar 24, 2016

Dok je marihuana zagovornici širom Sjedinjenih Država su otkako u mahnitosti grize nokte je otkriveno da je sudski spor koji su u Vrhovni sud imao potencijal isključuje industriju kanabisa, najviši sud nacije saopštio je u ponedeljak ga otpuštati slučaj koji je predao Oklahoma i Nebraska, ukazujući da je Kolorado maloprodaje lonac postala napast za krijumčarenje droge.

U slučaju u Nebraski i Oklahomi v. Colorado, Tužitelji su tvrdili da je amandman 64, kojim je okončan lonac prohibicija u državi stogodiљnjicu, bilo flagrantno kršenje akt Kontrolisane supstance i odredba vrhovnoj vlasti od ustava sad. Tužba je tvrdio da dve države bile "patnja ima direktan i značajan štetan uticaj," kao rezultat kanabis trgovine u Colorado, i to je molio je Vrhovni sud da prisili njegovo neodređeno zatvaranje.

Iako većina stručnjaka za politiku nismo bili sigurni kako sud odigravati u ovom slučaju, većina pravde je presudio u korist potpuno poniљtenje, stavlja pitanje legalizacije marihuane sirom drzave u poziciji da nikada više biti ispitan na ovaj način po okolnim državama.

"Ovo je dobra vest za legalizaciju pristalice," Tom Angell većine marihuani Timesu visoko u izjavi. "Ovaj slučaj, ako je otišao napred, a sud je zaključio kako nije u redu, imala je potencijal da se kotrlja mnoge dobitci našem pokretu je postignut do sada nazad. I pomisao da je Vrhovni sud stoji na putu je mogao da baci tamna senka na marihuanu propozicija birači će razmotriti ovog novembra. Ali pravde ispravno odlučila da je ova tužba bez osnova i da država trebalo da nastave dalje sa sprovođenje zakona birača odobrio legalizaciju, čak i ako njihove komšije ne vole."

Konzervativni sudija Clarence Thomas i Samuel Alito bili su jedini koji osporava mišljenje, tvrdeći da "država žalioca napravila valjan slucaj," i zbog toga treba čuti od strane suda.

U decembru 2015, generalni zastupnik saveznog Donald Verrilli Jr. je savetovao Vrhovnog suda da se ne zabavljam tužba jer nisam "za odgovarajući slučaj za obavljanje originalni nadležnost ovog suda." Verrilli preporučuje napuštanje predmeta, jer ovaj slučaj je bio kriminalne radnje izvedena od strane pojedinaca, a ne u Koloradu. Nije poznato koliko ovaj Vodič je imao veze sa današnji ishod.

"Na kraju dana," Angell je objasnio, "Ako zvaničnici u Nebraski i Oklahomi su uznemireni zbog koliko vremena i resursa, njihova policija provode na slučajevima marihuane, kao što su rekli u njihovu reklamu, oni treba da se pridruže na Colorado u zamenu prohibicija sa legalizaciju. To će omogućiti njihov sistem krivičnog pravosuđa da se fokusira na pravi zločin, a to će generisati prihodi koji se može koristiti za zdravstvenu negu, obrazovanje i javne bezbednosti programa."