Dom > Novosti > Sadržaj

Vermont ubija Bil legalizaciju marihuane

May 11, 2016

Kuću Vermont je odbacio predlog za legalizaciju marihuane u utorak, cupkaju u nadi da zagovornici legalizacije za drogom reforme nakon obećavajuće glasova u Senatu ranije ove godine.

Ako je prošao, Vermont bi bila prva država za legalizaciju marihuane, kroz zakonodavstvo, a ne referendum. To bi takođe doveo bliže legalizaciju u New England, regionu smatra se sledeći granice za reformu politike glavnih marihuane.

Umesto toga, kuću Vermont glasala 121-28 da odbaci nacrt za legalizaciju marihuane, koji je usvojen od strane države Senata na poziv guvernera Peter Shumlin u februaru. Zakon bi imati legalizovana, regulisana i oporezovani marihuane za one 21 i stariji, ali to je bio uzdržaniji od legalizacije inicijative izglasavanja na više načina: to je ne bi legalizovana kolače sa marihuanom, to ne bi dozvolila za uzgajanje u kući, i legalno prodaje ne bi stupaju do 2018 godine.

Nekoliko članova je rekao da su podržane legalizaciju, ali ne u sebi, posebno nedostatak odredbi za dom uzgajanje, čiji se jedan član je rekao da je Bil "Vermont kako."

Drugi, kao predstavnik države Christopher Pearson, rekao je prohibicija propao, i bilo je vreme da se krene napred.

"Veliki broj birača zanima: Zasto smo sedi i uћivaj u ukusno pivo u Vermontu i blagonaklono na upotrebu kanabisa?" pitao je.

U Jouse će glasati kasnije u utorak popodne na meru kompromis koji bi je dekriminalizujemo posedovanje marihuane i uzgajanju biljaka do dve odrasle po domaćinstvu.

"Mislim da ne želimo biti u poslu da bi neko ko raste biljka za sopstvenu upotrebu treba da ima kriminalni dosje," predstavnik Kalifornije Chip osvajanja, koja je predstavila je predlog za legalizaciju pre glasanja kuću, rekao je na podu u utorak.

Kompromisni predlog bi takođe da finansira programe edukacije droge u školama i uspostavljanje komisije za dalje skolovanje legalizaciju, ali zakon takozvani kompromis ne izgleda kao da je biti mnogo bolje. U ponedeljak uveče kući lideri odložili planirani glasanje o kompromisni predlog, izreka su sumnjali u to imao podršku proći.

Od utorka glasova dobili sa samo nekoliko dana preostalo u zakonodavnom sesiji, što znači da neće biti vremena za Kongres i Senat osnovanog međusobne razlike.

Osvajanje Međutim, rekao da je zakonodavstvo samo odlaze neminovno.

"Verujem legalizaciju dolazi u Vermont," osvajanje rekao pre glasanja. "Mislim, zbog ovih dogadjaja u druge države i druge zemlje, a zbog prirode Vermont, ima veoma dobru šansu da smo će biti s obzirom na legalizaciju za marihuanu u vrlo bliskoj budućnosti, i mislim da treba da pripremimo za to."

Vermont kuću manjinski lider Don Turner, koji se protivi legalizaciju, takođe je uvela amandman kojim bi stavio neobavezujući referendum pred birače da zapostavim svoje mišljenje na legalizaciju marihuane. Taj amandman će takođe biti su glasali na kasnije u utorak popodne.

Ispravka: Kuću Vermont je glasalo 51-97 da odbaci predlog da biste postavili neobavezujući referendum pred birače na legalizaciju marihuane u avgustu primarni listicu.

Ispravka: Kuću Vermont je usko odbacio predlog da je dekriminalizujemo posedu/gajenje do dve odrasle kanabisa.