Dom > Novosti > Sadržaj

Veterani koriste travu da ublaži PTSP-a, uprkos udaljena jedva istraživanja

Mar 28, 2016

TRENTON, New (AP)--sve veći broj država razmišljaju da li da se legalizuje marihuanu postupati sa post-traumatskog stresnog poremećaja. Ali za mnoge veterane, debata je već završena.

Sve više koriste kanabis iako je i dalje je ilegalno u većini država i zato neodobreni od strane veterana poslove glavne studije tek treba da pokaže da je efikasan protiv PTSP.

Dok istraživanja bila kontradiktorne i ograničene, nekih bivših pripadnika vojske kažu da je trava pomaže njima upravljate svojim anksioznost, nesanicu i noćne more. Lekove kao što su Klonopin i Zoloft nisu bili efektivni, ili ih je ostavila utisak kao zombiji, neki kažu.

"Bila sam je nestrpljiv nered da sebi drugim reиima s pilulama davali su mi," rekao je Mike Whiter, 39-godišnji bivši marinac koji zivi u Filadelfiji, gde je marihuana je nelegalna. "Kanabis mi je pomogla iz rupe u koju sam bio u. Poиeo sam da razgovaram sa ljudima i preboli moja anksioznost."

Ipak, drugi, video mnogo koristi od droge. I u VA nije dokumentovao zabrinjavajuće povećanje broja PTSP-pogodio veterana koji je ustanovljena je zavisnost od marihuane, koju neki kažu stručnjaci mogu da ometaju oporavak od ratne traume.

Sally Schindel, od Preskotu, u Arizoni, je rekao da je VA dijagnozu njen sin Andy Zorn sa PTS-om, nakon što je služio u vojsci u Iraku. Agencija kasnije dijagnostikovan mu marihuana zavisnost kao depresija i bipolarni poremećaj, rekla je.

Schindel je rekao da je njen sin koristi marihuana ne za rekreaciju, ali kao self-medication, posebno za spavanje. Ubio se u 31 godinu 2014, pišući u svojoj poruci da "marihuana je ubio moju dušu & upropastio moj mozak."

"Rekao mi je da je mnogo teže odustati nego što je mislio da bi bilo", rekao je Schindel. "On bi ga kupiti i pusimo i onda Prospi ostatak. Sutradan je ponovo kupio."

Priče veterana kao Zorn i belje su pomogle da podstiču debate oko toga da li država i vlada treba da legalizuje droga za tretman PTSD. Zakonodavci su sve više naklonosti sa veterana kao belje, uprkos nedostatku naučnih dokaza. Dok neki ograničeni studije su pokazale da je da je marihuana pomaže ljudima upravljanje PTSP-a u kratkom roku, predložio drugi to mogu pogoršati simptome.

Počevši od Novog Meksika u 2009 godini, 10 države su na spisku PTSP na bolesti za koje medicinska marihuana se prepisuje, prema projektu politike na marihuanu, koja teži da se okonča criminalization droge. Nekoliko više države daju doktori dovoljno široko diskreciono pravo da preporuče lonac PTSP.

Slične mere uveden je u Gruziji, Illinois, New Hampshire, New Jersey, Pennsylvania, Rhode Islandu i Utah. U novembru, Američki Senat usvojio amandman kojim bi se omogućilo VA doktorima da preporuči medicinsku marihuanu za veterane u državama, gde je to legalno. Predlog propustio kuću.

Savezni zakon zahteva slučajnom, kontrolisan suđenja da dokaže da je droga za efikasan pre VA doktori to mogu preporuciti. Takve studije su u toku, uključujući dve finansiran od strane Kolorado, gde je odbor za zdravstveno stanje zadržavao na legalizacije marihuane za PTSP zbog nedostatka velikih studija.

"Sigurno ne postoji dovoljno naučnih dokaza da marihuana pomaže PTS-a," rekao je Marcel Bon-Miler, Pensilvanijski univerzitet profesor koji je vodio u Coloradu podržala studije. "Ali bismo paklena približili upoznavati odgovor u dve do tri godine."

Od 2002 godine, procenat pogodio PTSP veterana koji je ustanovljena je zavisnost od marihuane popeo se sa 13% na skoro 23%, prema VA podacima objavljenim prošle godine. To prevodi na više od 40 000 veterana.

Zvanično je poznat kao "poremećaj upotrebu kanabisa", zavisnost može da znači neko ne može da spava ili postaje bez droge. To može značiti upotreba marihuane je opao neko je lične odnose ili sposobnost da zadrži posao.

Dr. Karen Dreksler, u VA Nacionalno mentalno zdravlje programu zam za zavisnost poremećaja, je rekao da je potencijal za zavisnost je ali ima drugi razlog veterana trebalo da sačeka još istraživanja.

"Marihuana u početku može obezbediti malo olakšanje", ali za one sa PTS-om, "To je vrlo teško da ga zaustavi, kada jednom počnete," rekla je. "Stigne u ovaj začarani krug."

Ona je dodala da emocija trne efekti marihuane takođe mogu da ometaju najefikasniji tretman za PTSP: razgovaramo terapija, u kojoj veterani pokušajte da obradi traume su prošli.

Neki veterani i neki doktori se ne slažu.

U Maineu, gde marihuana se prepisuje za PTSP, Dr. Dustin Sulak, lekar u privatnoj praksi, je rekao da doktori mogu pomoći veterana upravljanje njihova upotreba marihuane, sprečavajući zavisnost. Sulak je takođe rekao da trave mogu pomoći veterinara da se upusti u terapiju razgovorom.

Belje, veterinar iz Pensilvanije, je rekao da je to njegovo iskustvo.

Prilikom svog boravka u Iraku u sredinom 2000s, rekao je belje, video je bombe raznese vozila i ljudi pogode. Nakon što je stigao kući, miris kobasica je pokrenulo zazirem na miris spaljeno meso. U VA na kraju mu je dijagnostikovan PTSP i prepisao lekove, uključujući Klonopin i Zoloft.

Na Klonopin ga je ostavila skoro ne može da funkcioniše, rekao je on, i da je odlučio da nakon postizanja u pravu s travom "gde nije briga ako sam poginuti."

"Počeo stvarno angažovanje u terapiji svake nedelje i počeo da budem iskrena sa sobom i da preboli stvari," rekao belje, koji je dodao da i dalje uzima neke Zoloft zbog njegovog straha. "Ne mogu dovoljno da terapija je vrlo ključne u ovome. To nije samo trava."