Dom > Novosti > Sadržaj

West Virginia je sve svoje prve pravne kanabis Izreži

Jun 15, 2016

Kanabis seme će najranije ove nedelje u pripremi za Zapadne Virginije Prva berba pravne kanabis posejati — deo za industrijske konoplje istraživački projekat na univerzitetu West Virginia.

2014 – iste godine je savezna vlada je usvojila zakon dozvoljava ograničenu uzgoj konoplje u istraživačke svrhe – državni zakonodavci usvojili zakon kojim se praktično legalizuje industrijske konoplje; pre toga, onima koji je želeo da uzgajaju konoplju imali da dobiju odobrenje od ministarstva pravde i DEA.

Sada, kako se potencijalni konoplje poljoprivrednici u Zapadnoj Virginiji treba da traži dozvolu od državnog ministarstva poljoprivrede.

"Postoje određene prepreka [istraživanje]," rekao je Susanna Wheeler, postdiplomac na područja agrara na univerzitetu West Virginia. "Kako to je regulisan je i dalje veoma razlikuje od bilo kakvu vrstu agronomic Izreži kad smo pokušali da istraћujem."

Ipak, nedavno usvojenom zakonu je omogućio za školu početi istraživanje fabrike. Prema zakonu države Zapadne Virginije, konoplja je definisan kao biljka kanabisa sa manje od 1% THC sadržaja.

"Nismo će biti sadnju ovde [ove nedelje, vreme je da dozvoli," je Wheeler tvrdio.

Wheeler je objasnio da je to njihovo istraživanje bi da se sastoji iz dva dela. Prvo, tim će proceniti pet različitih industrijske konoplje sorte da vidim koje su najprikladnije za klime i zemljišta Zapadne Virginije. Drugi deo je staklenik suđenja u kojem istraživači će proceniti iste sorte i njihovu sposobnost da se akumuliraju metali koji su zagadili zemlju.

Tlu prečišćavanja je samo jedna od mnogih industrijske upotrebe konoplje. Njegova vlakna su korišćene da gradjevinski materijal za kuće, kompozitnih materijala za automobile i bioloških goriva.

Ali zbog federalne vlade klasifikacija biljke, svaka komercijalna upotreba konoplje mora da se oslanja na uvoz materijala iz drugih zemalja. Najmanje 28 država imaju neke industrijske konoplje zakone u knjizi, bilo da su one za uspostavljanje istraživački programi ili komercijalni uzgoj.

West Virginia univerziteta Izreži biće prvi u državi od drugog svetskog rata, kada je savezna vlada je privremeno ukinula zabranu uzgajanje konoplje. Vlada je čak i snimio film potaknuti farmerima da uzgajaju useva.

Univerzitet sigurno neće biti jedini kulturan kanabisa po novom zakonu.

"[Konoplje] nije tipično za mnoge poljoprivredne useva," rekao je Wheeler. "Postoje mnoge uverenja o svoj potencijal da bi obnovio poljoprivredne zajednice. Definitivno ima puno uzbuđenja oko njega."